Koło Naukowe
Żywieniowców
O naszym Kole
Koło Naukowe Żywieniowców to aktywna organizacja studencka działająca na Wydziale Żywienia Człowieka, skupiająca osoby zainteresowane żywieniem człowieka, technologią żywności oraz innowacjami w branży spożywczej.
Członkowie koła rozwijają swoje pasje, prowadzą badania naukowe, uczestniczą w konferencjach i realizują autorskie projekty. Ich działania obejmują zarówno inicjatywy uczelniane, jak i współpracę z jednostkami zewnętrznymi, co pozwala na zdobywanie praktycznego doświadczenia i poszerzanie wiedzy.
W ramach działalności Koła opracowywane są innowacyjne rozwiązania w projektowaniu żywności, w tym wykorzystanie surowców poprodukcyjnych zgodnie z ideą zero waste. Studenci tworzą nowoczesne, ekologiczne produkty wspierające zrównoważony rozwój i ograniczające marnowania żywności.
Swoje badania i osiągnięcia prezentują na konferencjach, publikują w krajowych i zagranicznych czasopismach naukowych oraz reprezentują Wydział Żywienia Człowieka na licznych wydarzeniach eventowych, a także podczas Przeglądu Dorobku Kół Naukowych.
Sukcesy Kół Naukowych

Mój Zdrowy Start
16.04.2024
Nauka gotowania od podstaw, ebook przygotowany przez Koło Naukowe Dietetyków.

Sukcesy Koła Naukowego Gastronomów i Hotelarzy
11.12.2023
50 Przegląd Dorobku Kół Naukowych SGGW.

III Konferencja „Żywność, żywienie, rynek. Innowacje w Nauce i Praktyce”
24.05.2023
Koło Naukowe Żywieniowców zaprasza.

Studenci Koła Dietetyków w Krakowie - NUTRIADA
15.05.2023
Turnieju Wiedzy Dietetycznej.

Sukcesy Koła Naukowego Żywieniowców
10.12.2022
Przegląd Dorobku Kół Naukowych SGGW 2022.

Nasi studenci edukują!
29.11.2022
Koło Naukowe Dietetyków prowadzi warsztaty kulinarne dla dzieci.

Koło Naukowe Dietetyków zaprasza
08.10.2022
Cykliczne spotkania Koła Naukowego Dietetyków w każdy 3. czwartek miesiąca o godzinie 19.00.

Wyjazd studentów w ramach programu Blended Intensive Programme (BIP) Erasmus+
26.09.2022
Relacja.

Nasi studenci publikują
31.08.2022
Wspólna publikacja studentów i pracowników Instytutu Nauk o Żywieniu Człowieka.

Sukcesy naukowe studentów
05.07.2022
Najlepsza prezentacja w sesji na Ogólnopolskiej Konferencji Naukowe.
Dołącz do nas
Jeśli dążysz do rozwijania własnych zainteresowań naukowych związanych z żywnością i żywieniem, mikrobiologią, biotechnologią, bezpieczeństwem żywnościowym czy projektowaniem nowych potraw i produktów nie czekaj dłużej – napisz do nas na adres mailowy, a z pewnością ułatwimy Ci realizację twoich pasji.

Dlaczego warto dołączyć?
- Zdobędziesz praktyczne doświadczenie.
- Rozwiniesz swoje zainteresowania i umiejętności badawcze.
- Weźmiesz udział w prestiżowych wydarzeniach naukowych oraz konferencjach.
- Spotkasz ludzi z pasją, którzy – tak jak Ty – chcą zmieniać świat żywności i żywienia
- Jako członek Koła będziesz mieć możliwość pracy w laboratoriach uczelnianych, gdzie zgłębisz tajniki analizy żywności, a nawet według swojego pomysłu zaprojektujesz żywność.
Masz pomysł na własny projekt? Chcesz zdobywać doświadczenie i rozwijać swoje zainteresowania? Dołącz do Koła Naukowego Żywieniowców i działaj!]
Dołączenie do KNŻ jest bardzo proste: Przyjdź na spotkanie rekrutacyjne, a wszystko dokładnie Ci wytłumaczymy lub też:
- Kliknij Zarejestruj się na naszym Funpagu https://www.facebook.com/ZywieniowcySGGW/
- Dopisz się na listę członków, która się pojawi
- Jesteś teraz w naszej grupie roboczej- czas by działać!
Jesteśmy kołem ambitnych i pragnących się rozwijać studentów – kto chętny do pracy i rozwoju – ZAPRASZAMY!!! Apel do studentów pierwszego roku – nie bójcie się, wszystko Wam wyjaśnimy i wdrożymy Was. U nas tacy jak Wy zdobywają główne nagrody na Przeglądzie Kół Naukowych!
Zarząd Koła
Adres kontaktowy
Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie
Koło Naukowe Żywieniowców
Nowoursynowska 159c
02-776 Warszawa
kolo_naukowe_zywieniowcow@sggw.edu.pl
OPIEKUN KOŁA