Dzień otwarty SGGW
Dzień Otwarty dla wszystkich zainteresowanych studiami w SGGW.
Spotkajmy się, żeby porozmawiać o kierunkach studiów, pracy po studiach, rekrutacji, stypendiach zagranicznych.
Miejsce: Aula Kryształowa
Stary Kampus SGGW
ul. Nowoursynowska 166
10 lipca 2024, godz. 10:00-15:00
Kierunek Dietetyka
Kierunek Gastronomia i Hotelarstwo
Kierunek Żywienie Człowieka i Ocena Żywności
DZIEŃ OTWARTY SGGW 2024 WSZYSTKIE KIERUNKI
POZNAJ KIERUNEK ŻYWIENIE CZŁOWIEKA I OCENA ŻYWNOŚCI – WEBINARIUM WEBINObranie w SGGW 2023
STUDENCI ŻYWIENIA CZŁOWIEKA I OCENY ŻYWNOŚCI OPOWIADAJĄ O STUDIACH (I)
STUDENCI ŻYWIENIA CZŁOWIEKA I OCENY ŻYWNOŚCI OPOWIADAJĄ O STUDIACH (II)
ABSOLWENCI ŻYWIENIA CZŁOWIEKA I OCENY ŻYWNOŚCI OPOWIADAJĄ O STUDIACH (I)
ABSOLWENCI ŻYWIENIA CZŁOWIEKA I OCENY ŻYWNOŚCI OPOWIADAJĄ O STUDIACH (II)
ABSOLWENCI ŻYWIENIA CZŁOWIEKA I OCENY ŻYWNOŚCI OPOWIADAJĄ O STUDIACH (III)
Informacje dla kandydatów z niepełnosprawnością
Wydział Żywienia Człowieka prowadzi kształcenie na trzech kierunkach studiów:
- Żywienie Człowieka i Ocena Żywności
- Dietetyka
- Gastronomia i Hotelarstwo.
Budynek (nr 32), w którym mieści się Wydziału jest przystosowany, pod względem infrastruktury, do potrzeb osób z niepełnosprawnością.
Niemniej jednak należy podkreślić, że program studiów obejmuje znaczą część przedmiotów o charakterze laboratoryjnym, w realizacji których wysoki stopień niepełnosprawności studenta może sprawiać problem. Między innymi dotyczy to takich przedmiotów, jak: chemia, fizyka, biochemia, analiza żywności, chemia żywności, ogólna technologia żywności, technologia gastronomiczna, podczas realizacji których wykonywane są samodzielnie przez studentów doświadczenia i różnorodne fizyko-chemiczne analizy. Program studiów obejmuje ponadto praktykę zawodową, której realizacja wymaga dobrej kondycji fizycznej.
Z powyższych względów studia mogą podejmować osoby bez znacznej dysfunkcji narządów wzroku i ruchu. O możliwości studiowania osób z niepełnosprawnością (po spełnieniu warunków wynikających z przepisów regulujących rekrutację na te kierunki studiów) decyduje Dziekan Wydziału w trybie rozmów indywidualnych, zasięgając opinii specjalistów z zakresu medycyny pracy oraz koordynator ds. praktyk.
Dziekan Wydziału Żywienia Człowieka
prof. dr hab. Dominika Guzek
Fundacja Znajdź Pomoc prowadzi rekrutację do projektu „Droga do wymarzonej pracy dla absolwenta z niepełnosprawnością” w ramach programu „Absolwent” współfinansowanego ze środków Państwowego Funduszu Rehabilitacji Osób Niepełnosprawnych. Szczegółowe informacje można znaleźć tutaj.