prof. dr hab. Stanisław Berger, doktor honoris causa SGGW

Założycielem Wydziału i twórcą koncepcji nauczania w zakresie nauki o żywieniu człowieka jest Profesor Stanisław Berger.

Zgodnie z jego wizją, żywienie człowieka to dziedzina zajmująca się współzależnością między pożywieniem a organizmem człowieka na poziomach molekularnym, komórkowym, tkankowym, całego organizmu oraz populacji.

 

Stanisław Berger – 99. rocznica urodzin pobierz za strzałką > Stanislaw-Berger

 

Stanisław Berger – historia w zdjęciach pobierz za strzałką > historia w zdjęciach

 

Jubileusz 60 – lecia Prof. dr. hab., dr. h.c. Stanisława Bergera i 35 – lecia Wydziału Nauk o Żywieniu Człowieka i Konsumpcji pobierz za strzałką >film

 

Sight and Life Interview: Stanisław Berger – A Living Legend, strony 54 – 57, pobierz za strzałką > A Living Legend

 

Wywiad “O przyszłości wydziału“, 2002 pobierz za strzałką > > Żywność żywienie życie

Trudna droga (film) – chwilowo niedostępny  chwilowo niedostępny