Żywienie Człowieka i Ocena Żywności

Dziekanat kierunku Żywienie Człowieka i Ocena Żywności

Studia stacjonarne I i II stopnia
Studia niestacjonarne II stopnia

Efekty uczenia się

Praktyki

PRAKTYKI ZAWODOWE na kierunku Żywienie Człowieka i Ocena Żywności
  • Dokumenty do pobrania

    Pliki dla Studentów realizujących praktyki na podstawie „Umowy o organizację praktyki”. Kliknij w wybrany dokument, aby go pobrać.

    Dokumenty podstawowe:

    Umowa o organizację praktyki – Wydział Żywienia Człowieka

    Studenci zbierają podpisy na 3 egzemplarzach Umowy: jeden dokument przeznaczony jest docelowo dla Praktykodawcy, drugi dla Studentów, a trzeci dla Koordynatora ds. praktyk. Koordynator musi otrzymać Umowę (ze wszystkimi wymaganymi podpisami) najpóźniej na tydzień przed datą rozpoczęcia praktyki przez Studentów

    Dziennik praktyk

    Dokumenty dodatkowe:

    Skierowanie na praktyki – dokument wystawiany przez Koordynatora ds. praktyk na wniosek Studenta

    Skierowanie Sanepid – dokument wystawiany przez Koordynatora ds. praktyk na wniosek Studenta. 

  • Oferty praktyk

    Praktyki / staże były jak dotąd oferowane przez wiele podmiotów, m.in. przez takie firmy i instytucje jak: Makro Cash&Carry (Dział Zarządzania Jakością), Ferrero Polska (Dział Zapewnienia Jakości), Dietanova, Bellako, Fundacja BOŚ, Urząd M.St. Warszawy, Hilton Warsaw Hotel & Convention Centre. Warto kontaktować się z tego typu firmami i instytucjami, poszukując możliwości realizacji praktyki. Zachęcamy także do przeglądania ofert Biura Karier SGGW – link do strony dostępny jest tutaj.

    Poniżej przykładowe oferty praktyk/staży. Uwaga – o aktualności oferty decyduje Praktykodawca.

    Kliknij w wybraną ofertę aby zobaczyć szczegółowe informacje.

    Program Stażowy Danone w Dziale Marketingu (Actimel) Danone

Praca dyplomowa

  • Zagadnienia egzaminacyjne

    I stopień – pobierz tutaj

    II stopień – pobierz tutaj

    Uwaga!

    Od roku akademickiego 2024/2025 – od semestru letniego – dla obron realizowanych planowo od lipca 2025 obowiązują nowe zagadnienia:

    I stopień – pobierz tutaj

    II stopień – pobierz tutaj