Gastronomia i Hotelarstwo
Szanowni Studenci,
Rozpoczynamy nowy rok akademicki 2024/2025. Bardzo się cieszymy, że jesteście z nami – witamy serdecznie zarówno osoby kontynuujące kształcenie na Wydziale Żywienia Człowieka, jak i nowych członków naszej Społeczności. Wierzymy w to, że wybór naszego Wydziału to dobra życiowa decyzja i że nowy rok akademicki, który właśnie rozpoczynacie przyniesie Wam dużo satysfakcji.
W zakładce „PLANY ZAJĘĆ” znajdziecie Państwo aktualne plany zajęć. Plany zajęć dotyczą poszczególnych roczników i kierunków studiów stacjonarnych i niestacjonarnych realizowanych na Wydziale Żywienia Człowieka.
O ewentualnych zmianach będziemy Państwa informować na stronie internetowej Wydziału, Facebooku wydziałowym oraz Instagramie wydziałowym.
Obserwujcie nas zatem na mediach społecznościowych by być na bieżąco.
Opiekunowie pierwszego roku:
Gastronomia i hotelarstwo – studia stacjonarne I stopnia: dr inż. Małgorzata Moczkowska-Wyrwisz malgorzata_moczkowska@sggw.edu.pl
Gastronomia i hotelarstwo – studia niestacjonarne I stopnia: dr inż. Arkadiusz Szpicer arkadiusz_szpicer@sggw.edu.pl
Dziekanat kierunku Gastronomia i Hotelarstwo
Studia stacjonarne i niestacjonarne I stopnia
mgr Anna Kaniewska – Skoczylas
tel. 22 59 37 005; e-mail: anna_kaniewska_skoczylas@sggw.edu.pl
godziny przyjęć studentów studiów stacjonarnych: poniedziałek, środa, czwartek, piątek 10.00 – 14.00
godziny przyjęć studentów studiów niestacjonarnych: poniedziałek, środa, czwartek, piątek 11.00 – 14.00
wtorek dziekanat nieczynny
budynek nr 32 pok. 071 (przyziemie)
Efekty uczenia się
Efekty uczenia się na kierunku Gastronomia i hotelarstwo obowiązujące studentów rozpoczynających naukę w roku akademickim 2022/2023, studia I stopnia pobierz dokument
Efekty uczenia się na kierunku Gastronomia i hotelarstwo obowiązujące studentów rozpoczynających naukę w roku akademickim 2021/2022, studia I stopnia pobierz dokument
Efekty uczenia się na kierunku Gastronomia i Hotelarstwo obowiązujące studentów rozpoczynających naukę w roku akademickim 2019/2020 pobierz dokument.
Efekty kształcenia na kierunku Gastronomia i Hotelarstwo obowiązujące studentów rozpoczynających naukę w roku akademickim 2015/2016 pobierz dokument.
Efekty kształcenia na kierunku Gastronomia i Hotelarstwo obowiązujące studentów rozpoczynających naukę w latach 2012-2015 pobierz dokument.
Praktyki
Praktyki Studenckie na Wydziale Żywienia Człowieka, kierunek Gastronomia i Hotelarstwo
Podstawą zaliczenia praktyk na Kierunku Gastronomia i Hotelarstwo jest umowa o organizację praktyk oraz dziennik praktyk.
1. Studenci wybierają miejsce odbycia praktyki spośród ofert dostępnych na stronie Wydziału Żywienia Człowieka, SGGW w Warszawie (Zakładka Student → Gastronomia i Hotelarstwo → Praktyki → Oferty praktyk)
2. Studenci kontaktują się Zakładowym koordynatorem praktyk (za pomocą adresu e-mail widniejącego na ofercie praktyk) i ustalają szczegóły planowanej praktyki (dział oraz termin jej rozpoczęcia i zakończenia).
3. Następnie Studenci dokonują rejestracji praktyki zawodowej poprzez wypełnienie formularza zgłoszeniowego dostępnego pod linkiem:
https://ankiety.wzim.sggw.pl/index.php/338732?lang=pl
4. Po upływie min. 3 dni roboczych od dokonania rejestracji, Student odbiera przygotowane dokumenty (3 egz. umowy o organizację praktyki i skierowanie) z Sekretariatu Katedry Technologii Gastronomicznej i Higieny Żywności (p. 79, parter), a następnie dostarcza je do Zakładu pracy (przed rozpoczęciem praktyki).
5. Student odbywa praktyki zgodnie z harmonogramem, ustalonym wspólnie z opiekunem praktyk, w czasie wolnym od zajęć (także wykładów).
6. Na dzień przed zakończeniem praktyk (w wymiarze określonym przez program studiów), Student udaje się do zakładowego Koordynatora praktyk, który potwierdza realizację praktyk swoim podpisem i pieczęcią służbową, a następnie oddaje Studentowi 2 egz. w/w umowy.
7. Student składa komplet dokumentów Koordynatorowi ds. praktyk na kierunku Gastronomia i Hotelarstwo, w trakcie konsultacji lub w sekretariacie Katedry Technologii Gastronomicznej i Higieny Żywności.
*Studenci jednorazowo w okresie studiów inżynierskich (raz na 3,5 roku studiów) mogą przedstawić własną propozycję miejsca odbycia praktyki zawodowej. Dokonują oni rejestracji praktyki za pomocą w/w formularza wybierając opcję „Rodzaj rejestrowanej praktyki zawodowej → w Zakładzie pracy zaproponowanym przez Studenta”. Zobowiązani są do dołączenia do umowy programu praktyk.
Koordynator praktyk
Koordynator ds. Praktyk na kierunku Gastronomia i Hotelarstwo:
dr inż. Marlena Pielak
Terminy konsultacji w semestrze letnim wkrótce.tel. (22) 59 37 057
e-mail: praktyki_gih@sggw.pl
Dokumenty do pobrania
Praca dyplomowa
Zasady związane z przygotowaniem prac dyplomowych