Wszechnica Żywieniowa zaprasza na wykład
Wykład na temat: Żywność ekologiczna – jakość i wpływ konsumpcji na zdrowie wygłosi prof. dr hab. Ewa Rembiałkowska z Katedry Żywności Funkcjonalnej i Ekologicznej, Instytut Nauk o Żywieniu Człowieka, SGGW w Warszawie
Wykład odbędzie się w środę 17.04.2024 r. o godz. 17.15 w siedzibie Wydziału Żywienia Człowieka, ul. Nowoursynowska 159c, Warszawa, w budynku nr 32 (zielony), aula 2.
WSTĘP WOLNY
Od kilku lat obserwujemy wzrost zainteresowania polskich konsumentów żywnością ekologiczną, jednak wiedza o składzie tej żywności oraz wpływie jej spożywania na organizm ludzki jest nadal w naszym społeczeństwie niewielka.
Podczas wykładu zaprezentowane będą w przystępny sposób dane naukowe nt. walorów odżywczych żywności ekologicznej wynikających z metod stosowanych podczas jej produkcji pierwotnej i sposobu przetwarzania.
Słuchacze dowiedzą się także o tym, w jaki sposób wpływa regularne spożycie żywności ekologicznej na zdrowie ludzi.
Zachęcamy do udziału!