Sukcesy Koła Naukowego Żywieniowców
Na „Przeglądzie Dorobku Kół Naukowych SGGW 2022”, który odbył się 9.12.2022 r. Koło Naukowe Żywieniowców przedstawiło wyniki z 9 projektów badawczych. Sześć prac zostało nagrodzonych lub wyróżnionych:
- „Próba opracowania wegańskiego wyrobu z udziałem pieczarek” autorstwa Katarzyny Trzaski i Kariny Dukaczewskiej. Praca została wyróżniona w sekcji Człowiek i jego otoczenie,
- „Analiza porównawcza przeżywalności bakterii Lactobacillus rhamnosus GG w przekąsce wysokobłonnikowej” autorstwa Piotra Lalowskiego. Praca zdobyła 3 miejsce w sekcji posterowej,
- „Ocena właściwości prebiotycznych młóta browarnianego” autorstwa Piotra Lalowskiego i Marcina Kruka. Praca zdobyła 1 miejsce w sekcji Bioinżynieria i nauki biologiczne,
- „Porównanie wpływu spożycia białka pochodzenia roślinnego i zwierzęcego na masę, siłę i wytrzymałość mięśni u dorosłych – przegląd literatury” autorstwa Bartosza Gwarka i Jakuba Zwierzchowskiego. Praca zdobyła 3 miejsce w sekcji Człowiek i jego otoczenie,
- „Optymalizacja jakości sensorycznej oraz ocena właściwości potencjalnie symbiotycznych i prozdrowotnych przekąsek funkcjonalnych” autorstwa Klaudii Kamińskiej i Piotra Lalowskiego. Praca zdobyła 2 miejsce w sekcji Bioinżynieria i nauki biologiczne,
- „Związek między objawami ortoreksji psychicznej i postrzeganiem własnego ciała wśród młodzieży” autorstwa Weroniki Bińkowskiej. Praca została wyróżniona w sekcji Człowiek i jego otoczenie,
- „Ocena uwarunkowań jakości sensorycznej wołowiny dojrzewającej na sucho” autorstwa Kariny Dukaczewskiej. Praca została wyróżniona w sekcji Człowiek i jego otoczenie.
Dzięki tak wielu i wyróżnionym pracom, KNŻ znów stanęło na podium w rankingu Najlepszych Kół Naukowych SGGW, zajmując 3 miejsce!
Gratulujemy!
Facebook
LinkedIn
- Tagi KołaNaukowe
We use cookies to ensure that we give you the best experience on our website. If you continue to use this site we will assume that you are happy with it.Ok