Sukcesy Koła Naukowego Żywieniowców

Na „Przeglądzie Dorobku Kół Naukowych SGGW 2022”, który odbył się 9.12.2022 r. Koło Naukowe Żywieniowców przedstawiło wyniki z 9 projektów badawczych. Sześć prac zostało nagrodzonych lub wyróżnionych:
- „Próba opracowania wegańskiego wyrobu z udziałem pieczarek” autorstwa Katarzyny Trzaski i Kariny Dukaczewskiej. Praca została wyróżniona w sekcji Człowiek i jego otoczenie,
- „Analiza porównawcza przeżywalności bakterii Lactobacillus rhamnosus GG w przekąsce wysokobłonnikowej” autorstwa Piotra Lalowskiego. Praca zdobyła 3 miejsce w sekcji posterowej,
- „Ocena właściwości prebiotycznych młóta browarnianego” autorstwa Piotra Lalowskiego i Marcina Kruka. Praca zdobyła 1 miejsce w sekcji Bioinżynieria i nauki biologiczne,
- „Porównanie wpływu spożycia białka pochodzenia roślinnego i zwierzęcego na masę, siłę i wytrzymałość mięśni u dorosłych – przegląd literatury” autorstwa Bartosza Gwarka i Jakuba Zwierzchowskiego. Praca zdobyła 3 miejsce w sekcji Człowiek i jego otoczenie,
- „Optymalizacja jakości sensorycznej oraz ocena właściwości potencjalnie symbiotycznych i prozdrowotnych przekąsek funkcjonalnych” autorstwa Klaudii Kamińskiej i Piotra Lalowskiego. Praca zdobyła 2 miejsce w sekcji Bioinżynieria i nauki biologiczne,
- „Związek między objawami ortoreksji psychicznej i postrzeganiem własnego ciała wśród młodzieży” autorstwa Weroniki Bińkowskiej. Praca została wyróżniona w sekcji Człowiek i jego otoczenie,
- „Ocena uwarunkowań jakości sensorycznej wołowiny dojrzewającej na sucho” autorstwa Kariny Dukaczewskiej. Praca została wyróżniona w sekcji Człowiek i jego otoczenie.
Dzięki tak wielu i wyróżnionym pracom, KNŻ znów stanęło na podium w rankingu Najlepszych Kół Naukowych SGGW, zajmując 3 miejsce!
Gratulujemy!
Facebook
LinkedIn
- Tagi KołaNaukowe
Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie informuje, że na swoich stronach www stosuje pliki cookies (tzw. ciasteczka), w tym pliki funkcjonalne, analityczne i reklamowe. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania danych użytkowników serwisu i wykorzystywanych technologii śledzących dostępne są w „Polityce cookies”. Aby zmienić ustawienia skorzystaj z ustawień swojej przeglądarki, aby wyłączyć pliki cookies kliknij \"Nie wyrażam zgody\".Wyrażam zgodęNie wyrażam zgodyPolityka cookies