Więcej o studiach podyplomowych
Zajęcia odbywają się w trybie niestacjonarnym, średnio co 2 tygodnie w soboty i niedziele.
Metody nauczania: wykłady oraz zajęcia warsztatowe
Czas trwania studiów: 2 semestry
Program studiów:
Przedmioty związane z higieną i jakością żywności obejmujące następujące zagadnienia: jakość żywności w łańcuchu żywnościowym, mikrobiologia żywności, zanieczyszczenia fizyczne żywności, toksykologia żywności, GHP, GMP, ochrona konsumenta na rynku żywności w świetle prawa żywnościowego, system HACCP, wdrażanie GHP, GMP i HACCP do zakładu, metody utrwalania i przechowywania żywności, projektowanie zakładu i linii technologicznych w aspekcie higienicznym, ocena jakości żywności, systemy zarządzania bezpieczeństwem i jakością żywności, IFS, BRC, audyt według ISO 19011, analiza ryzyka.
Szczegółowe informacje: https://haccp.sggw.edu.pl/