Systemy Zarządzania Bezpieczeństwem i Jakością Żywności
Charakterystyka studiów
Studia podyplomowe Systemy Zarządzania Bezpieczeństwem i Jakością Żywności (SZBJZ) to studia zaprojektowane dla osób zainteresowanych bezpieczeństwem i jakością żywności. Koncepcja kształcenia ma na celu rozszerzenie i ugruntowanie wiedzy z zakresu obowiązkowych systemów zapewnienia bezpieczeństwa żywności (GHP, GMP, HACCP) oraz dobrowolnych systemów zarządzania bezpieczeństwem i jakością żywności (BRC, IFS, ISO 22000, FSSC), ISO 9001).
Zdobyta wiedza będzie pomocna w pracy i podniesie TWOJE kwalifikacje zawodowe. Odbiorcami studiów są pracownicy zakładów produkcyjnych, zakładów gastronomicznych, instytucji nadzorujących i kontrolujących zakłady wytwarzające środki spożywcze, osoby planujące zarejestrować zakłady produkcji i dystrybucji żywności lub przyszli doradcy i konsultanci.
Po naszych studiach możesz pracować jako audytor, pełnomocnik HACCP, specjalista ds. jakości i bezpieczeństwa żywności, manager jakości.
Oprócz świadectwa ukończenia podyplomowych możesz otrzymać dodatkowe CERTYFIKATY niezbędne do pracy w jakości i audytowaniu systemów zarządzania.
Więcej informacji o studiach, wykładach i wykładowcach na stronie
Obejrzyj film o rekrutacji i najczęściej zadawanych pytaniach dotyczących studiów podyplomowych.
Warunki i tryb rekrutacji
Słuchaczami studiów podyplomowych mogą być osoby posiadające dyplom ukończenia studiów co najmniej pierwszego stopnia.
Warunkiem wzięcia udziału w rekrutacji jest rejestracja w systemie IRK, wypełnienie zgłoszenia rekrutacyjnego i załączenie skanu dyplomu, odpisu dyplomu albo poświadczonej przez uczelnię kopii dyplomu ukończenia studiów uprawniających do podjęcia studiów podyplomowych.
Minimalna liczba osób niezbędna do uruchomienia studiów: 23, maksymalna: 35.
W przypadku większej liczby osób biorących udział w rekrutacji niż zaplanowana liczba miejsc, uwzględniona zostanie kolejność złożenia dokumentów.
Termin rozpoczęcia studiów: marzec 2024 r.
Termin zgłoszeń: 8 marca 2024 r.
- w chwili obecnej: przysyłając scan dyplomu ukończenia studiów I lub II stopnia do kierownika studiów prof. SGGW Joanny Trafiałek i wyrażając chęć uczestniczenia w naszych studiach (joanna_trafialek@sggw.edu.pl),
- po otwarciu systemu IRK (Internetowej Rekrutacji Kandydatów): rejestrując się w systemie. Otwarcie systemu IRK nastąpi ok. stycznia 2024, o czym poinformujemy na bieżącej stronie, bezpośredniej stronie studiów podyplomowych w zakładce „Rekrutacja” (https://haccp.sggw.edu.pl/rekrutacja/) i wyślemy wiadomość (tzw. przypominajkę) do osób, które wcześniej zgłosiły się do kierownika studiów.
Jak wziąć udział w rekrutacji?
- Kandydat zakłada konto w systemie Internetowej Rekrutacji Kandydatów.
- Zakładając konto kandydat wybiera opcję „Utwórz konto”, potwierdza zapoznanie się z klauzulą informacyjną RODO a następnie tworzy konto podając swój adres mailowy oraz ustanawiając hasło. Hasło musi składać się z minimum 8 znaków, w tym minimum jednego znaku z każdej grupy tj. duża litera, mała litera, cyfra, znak specjalny (@!^) https://rekrutacja.sggw.edu.pl/pl/auth/register/consent/
- Po założeniu konta kandydat uzyskuje możliwość wielokrotnego logowania się za pomocą wskazanego przy zakładaniu konta adresu e-mail i ustanowionego hasła.
- Po założeniu konta kandydat wybiera studia podyplomowe na które aplikuje. Wybór ten widoczny jest zakładce „Moje konto” -> Zgłoszenia rekrutacyjne. Tu podaje niezbędne informacje oraz załącza skan dyplomu.
- Po założeniu konta kandydat ma możliwość zadawania pytań.
Masz dodatkowe pytania? Chętnie odpowie na nie Kierownik studiów Joanna Trafiałek
tel. 506 609 677.
Przydatne materiały
Adres kontaktowy
Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie
SYSTEMY ZARZĄDZANIA BEZPIECZEŃSTWEM I JAKOŚCIĄ ŻYWNOŚCI
Wydział Żywienia Człowieka
ul. Nowoursynowska159 C
02-776 Warszawa
budynek 32
Kierownik studiów:
tel. 22 59 37 066, pok. 79 parter