Oferta Studiów podyplomowych skierowana jest do osób z wyższym wykształceniem, które bądź już pracują w sektorze gastronomicznym, bądź zamierzają podjąć tego typu działalność.
Program studiów został tak opracowany, aby zarówno osoby posiadające pewną wiedzę na temat działalności gastronomicznej, jak i nowicjuszy w branży, przygotować do profesjonalnego wykonywania funkcji menedżerskich dla podniesienia efektywności funkcjonowania zarządzanych placówek.
Jako jedyna uczelnia w Polsce prowadzimy zajęcia z zakresu rachunkowości i finansów w firmie gastronomicznej przy wykorzystaniu symulacji planszowej Restaurant and Consumer Service Management autorstwa niemieckiej firmy BTI, zaadaptowanej do potrzeb studiów przy współpracy z firmą SHtrainig.
Studia trwają 12 miesięcy, oferujemy 185 godzin zajęć dydaktycznych.
Czas trwania studiów: 2 semestry
Ukończenie studiów potwierdzone zostanie:
- Świadectwem SGGW ukończenia studiów podyplomowych
- Dyplomem ukończenia kursu Auditorów Wewnętrznych HACCP
Zapraszamy osoby z dyplomem ukończenia studiów wyższych na dowolnym kierunku, na poziomie licencjata, inżyniera lub magistra.
Szczegółowe informacje: http://akademiagastronomiczna.sggw.pl
Organizacja zajęć
Terminy
Zajęcia odbywają się w soboty (od godz. 10.00. do 17.30-18.00) i niedziele (od godz. 9.00. do 16.30-17.00).
Miejsce
Studia i kursy realizowane są na terenie campusu SGGW w Warszawie, przy ul. Nowoursynowskiej 159C, w budynku numer 32.
Noclegi
Istnieje możliwość rezerwacji noclegów w pokojach gościnnych SGGW „Ikar, przy ul. Nowoursynowskiej 161 (tel. 22 59 33 701/702; 602 823 240; ikar.sggw.pl)
Materiały dydaktyczne
Uczestnicy zajęć otrzymują teczkę z materiałami dydaktycznymi przedstawianymi przez wykładowców.