Studia Podyplomowe Nowoczesna Organizacja i Zarządzanie w Gastronomii

Nowoczesna Organizacja i Zarządzanie w Gastronomii

Charakterystyka studiów

Oferta edukacyjna studiów podyplomowych Nowoczesna organizacja i zarządzanie w gastronomii skierowana jest do właścicieli i kierowników lokali gastronomicznych, chcących rozwinąć własne umiejętności menadżerskie; pracowników placówek gastronomicznych, którym zależy na podniesieniu swoich kwalifikacji zawodowych i zwiększeniu konkurencyjności na rynku pracy; nauczycieli szkół gastronomicznych; nowicjuszy w branży; innych osób, chcących związać swą przyszłość zawodową z gastronomią. Celem kształcenia na studiach podyplomowych Nowoczesna organizacja i zarządzanie w gastronomii jest przygotowanie do kolejnych etapów kariery zawodowej oraz zdobycia kompetencji pozwalających im na osiągnięcie poziomu eksperta z zakresu organizacji i zarządzania w sektorze gastronomicznym.

Oferujemy 185 godz. zajęć dydaktycznych z przedmiotów: analiza rynku usług gastronomicznych, marketing, podstawy zarządzania, wybór i organizacja działalności nowej placówki gastronomicznej, zarządzanie operacyjne w gastronomii, zarządzanie jakością, wyposażenie i projektowanie zakładów gastronomicznych, urzędowa kontrola żywności, programy komputerowe w zarządzaniu placówką gastronomiczną, nowoczesna technologia gastronomiczna, podstawy żywienia i dietetyka. Zajęcia prowadzone są przez wykładowców SGGW oraz praktyków z wieloletnim doświadczeniem w branży gastronomicznej.

Warunki i tryb rekrutacji

Słuchaczami studiów podyplomowych mogą być osoby posiadające dyplom ukończenia studiów co najmniej pierwszego stopnia.

Rekrutacja na studia podyplomowe Nowoczesna organizacja i zarządzanie w gastronomii jest otwarta i odbywa się według kolejności zgłoszeń.

Warunkiem wzięcia udziału w rekrutacji jest rejestracja w systemie Internetowej Rekrutacji Kandydatów, wypełnienie zgłoszenia rekrutacyjnego i załączenie skanu dyplomu, odpisu dyplomu albo poświadczonej przez uczelnię kopii dyplomu ukończenia studiów uprawniających do podjęcia studiów podyplomowych. Link do systemu IRK: https://rekrutacja.sggw.edu.pl/pl/ (instrukcja do logowania w „Dokumentach do pobrania”)

Przyjęcie na studia odbywa się po spełnieniu następujących wymagań:

1. dostarczenie podpisanej ankiety osobowej kandydata – wydruk z IRK,

2. dostarczenie odpisu albo poświadczonej przez uczelnię kopii dyplomu ukończenia studiów uprawniających do podjęcia studiów podyplomowych,

3. dostarczenie dowodu wniesienia opłaty wpisowej oraz opłaty za 1 semestr.

Zakończenie rekrutacji następuje na minimum 1 tydzień przed rozpoczęciem semestru, w którym uruchamiane są studia.

Limit miejsc: 35 (minimalna liczba uczestników 20 osób)

Miejsce składania dokumentów:

  • osobiście po wcześniejszym umówieniu się:

Kampus SGGW, budynek 32,

pokój B100 (parter), tel. 22 59 37 136

pokój B106 (parter), tel. 22 59 37 135

  • lub przesyłka listem poleconym na adres:

Katedra Badań Rynku Żywności i Konsumpcji

Instytut Nauk o Żywieniu Człowieka SGGW

ul. Nowoursynowska 159 C, 02-787 Warszawa

Przydatne materiały

Wykładowcy

dr hab. Iwona Kowalczuk

Kierownik studiów podyplomowych

dr hab. Małgorzata Drywień, prof. SGGW

Wykładowca studiów podyplomowych

dr inż. Wiesława Grzesińska

Wykładowca studiów podyplomowych

dr inż. Marzena Tomaszewska

wykładowca studiów podyplomowych

mgr inż. Jan Marek Mołoniewicz

wykładowca studiów podyplomowych

Adres kontaktowy

Wyślij wiadomość