Studia Podyplomowe Nowoczesna Organizacja i Zarządzanie w Gastronomii
Nowoczesna Organizacja i Zarządzanie w Gastronomii
Charakterystyka studiów
Oferta edukacyjna studiów podyplomowych Nowoczesna organizacja i zarządzanie w gastronomii skierowana jest do właścicieli i kierowników lokali gastronomicznych, chcących rozwinąć własne umiejętności menadżerskie; pracowników placówek gastronomicznych, którym zależy na podniesieniu swoich kwalifikacji zawodowych i zwiększeniu konkurencyjności na rynku pracy; nauczycieli szkół gastronomicznych; nowicjuszy w branży; innych osób, chcących związać swą przyszłość zawodową z gastronomią. Celem kształcenia na studiach podyplomowych Nowoczesna organizacja i zarządzanie w gastronomii jest przygotowanie do kolejnych etapów kariery zawodowej oraz zdobycia kompetencji pozwalających im na osiągnięcie poziomu eksperta z zakresu organizacji i zarządzania w sektorze gastronomicznym.
Oferujemy 185 godz. zajęć dydaktycznych z przedmiotów: analiza rynku usług gastronomicznych, marketing, podstawy zarządzania, wybór i organizacja działalności nowej placówki gastronomicznej, zarządzanie operacyjne w gastronomii, zarządzanie jakością, wyposażenie i projektowanie zakładów gastronomicznych, urzędowa kontrola żywności, programy komputerowe w zarządzaniu placówką gastronomiczną, nowoczesna technologia gastronomiczna, podstawy żywienia i dietetyka. Zajęcia prowadzone są przez wykładowców SGGW oraz praktyków z wieloletnim doświadczeniem w branży gastronomicznej.
Warunki i tryb rekrutacji
Słuchaczami studiów podyplomowych mogą być osoby posiadające dyplom ukończenia studiów co najmniej pierwszego stopnia.
Rekrutacja na studia podyplomowe Nowoczesna organizacja i zarządzanie w gastronomii jest otwarta i odbywa się według kolejności zgłoszeń.
Warunkiem wzięcia udziału w rekrutacji jest rejestracja w systemie Internetowej Rekrutacji Kandydatów, wypełnienie zgłoszenia rekrutacyjnego i załączenie skanu dyplomu, odpisu dyplomu albo poświadczonej przez uczelnię kopii dyplomu ukończenia studiów uprawniających do podjęcia studiów podyplomowych. Link do systemu IRK: https://rekrutacja.sggw.edu.pl/pl/ (instrukcja do logowania w „Dokumentach do pobrania”)
Przyjęcie na studia odbywa się po spełnieniu następujących wymagań:
1. dostarczenie podpisanej ankiety osobowej kandydata – wydruk z IRK,
2. dostarczenie odpisu albo poświadczonej przez uczelnię kopii dyplomu ukończenia studiów uprawniających do podjęcia studiów podyplomowych,
3. dostarczenie dowodu wniesienia opłaty wpisowej oraz opłaty za 1 semestr.
Zakończenie rekrutacji następuje na minimum 1 tydzień przed rozpoczęciem semestru, w którym uruchamiane są studia.
Limit miejsc: 35 (minimalna liczba uczestników 20 osób)
Miejsce składania dokumentów:
- osobiście po wcześniejszym umówieniu się:
Kampus SGGW, budynek 32,
pokój B100 (parter), tel. 22 59 37 136
pokój B106 (parter), tel. 22 59 37 135
- lub przesyłka listem poleconym na adres:
Katedra Badań Rynku Żywności i Konsumpcji
Instytut Nauk o Żywieniu Człowieka SGGW
ul. Nowoursynowska 159 C, 02-787 Warszawa
Przydatne materiały
Wykładowcy
Adres kontaktowy
NOWOCZESNA ORGANIZACJA I ZARZĄDZANIE W GASTRONOMII
Wydział Żywienia Człowieka
ul. Nowoursynowska 159 C
02-776 Warszawa
budynek 32
Kierownik studiów: dr hab. Iwona Kowalczuk
tel.: 22 59 37 135, tel. kom.: 0 602 121 213, e-mail: iwona_kowalczuk@sggw.edu.pl
parter, pok. 106
Anna Orzechowska
tel. 22 59 37 136; pok. B100, parter