Konferencja dyskusyjna Fakty i fikcje w żywieniu człowieka
W ubiegły piątek, 21 października, w Auli Kryształowej SGGW odbyła się XXX Jubileuszowa Konferencja Dyskusyjna Fakty i fikcje w żywieniu człowieka, organizowana przez Polskie Towarzystwo Nauk Żywieniowych oraz Instytut Nauk o Żywieniu Człowieka.
Wykładów przedstawicieli ośrodków akademickich i instytutów z Warszawym Szczecina, Olsztyna, Poznania i Białegostoku uczestnicy mogli wysłuchać dzięki hybrydowej formie konferencji.
Wykładowcy podejmowali tematykę:
- prozdrowotnych produktów fermentowanych,
- obecności akryloamidu w żywności,
- żywienia kobiet w okresie menopauzy,
- stosowania suplementów diety i odżywek przez mężczyzn o dużej aktywnosci fizycznej,
- diety i długowieczności
- wykorzystania aplikacji mobilnych w edukacji żywieniowej
Nagrania wszystkich wykładów konferencyjnych dostępne są na kanale YouTube SGGW
Facebook
LinkedIn