Konferencja dyskusyjna Fakty i fikcje w żywieniu człowieka
W ubiegły piątek, 21 października, w Auli Kryształowej SGGW odbyła się XXX Jubileuszowa Konferencja Dyskusyjna Fakty i fikcje w żywieniu człowieka, organizowana przez Polskie Towarzystwo Nauk Żywieniowych oraz Instytut Nauk o Żywieniu Człowieka.
Wykładów przedstawicieli ośrodków akademickich i instytutów z Warszawym Szczecina, Olsztyna, Poznania i Białegostoku uczestnicy mogli wysłuchać dzięki hybrydowej formie konferencji.
Wykładowcy podejmowali tematykę:
- prozdrowotnych produktów fermentowanych,
- obecności akryloamidu w żywności,
- żywienia kobiet w okresie menopauzy,
- stosowania suplementów diety i odżywek przez mężczyzn o dużej aktywnosci fizycznej,
- diety i długowieczności
- wykorzystania aplikacji mobilnych w edukacji żywieniowej
Nagrania wszystkich wykładów konferencyjnych dostępne są na kanale YouTube SGGW
Facebook
LinkedIn
We use cookies to ensure that we give you the best experience on our website. If you continue to use this site we will assume that you are happy with it.Ok