Rok 2021 dla Koła Naukowego Żywieniowców okazał się rokiem obfitującym w sukcesy. Największym osiągnięciem Koła była organizacja II edycji Ogólnopolskiej Konferencji dla studentów i doktorantów ”Żywność. Żywienie. Rynek. Innowacje w nauce i praktyce”, która odbyła się 18 listopada 2021 roku, po raz pierwszy w formie zdalnej za pośrednictwem platformy MS Teams.
W trakcie całego roku członkowie Koła realizowali 27 projektów, których wyniki prezentowali podczas różnych wydarzeń. Koło wzięło bierny i aktywny udział łącznie w 43 konferencjach!
Podczas XLVIII Przeglądu Dorobku Kół Naukowych SGGW członkowie Koła wygłosili 16 referatów, z czego 6 zostało nagrodzonych, a 3 otrzymały wyróżnienia co przyczyniło się do zajęcia trzeciego miejsca w rankingu Kół Naukowych SGGW!
Współpraca członków Koła Naukowego Żywieniowców oraz pracowników Instytutu Nauk o Żywieniu Człowieka zaowocowała wspólnymi publikacjami. W 2021 opublikowanych zostało 11 artykułów w renomowanych, zarówno polskich, jak i zagranicznych czasopismach.
Koło podjęło się także współpracy z instytucjami zewnętrznymi, organizując warsztaty dla szkół ponadpodstawowych.
Gratulujemy sukcesów i liczymy, że rok 2022 będzie równie efektywny!
A jeśli będziecie na wydziale, rzućcie okiem na tablicę informacyjną Koła, która znajduje się na pierwszym piętrze, w części budynku od strony głównego kampusu.

Facebook
LinkedIn