Rok 2021 dla Koła Naukowego Żywieniowców okazał się rokiem obfitującym w sukcesy. Największym osiągnięciem Koła była organizacja II edycji Ogólnopolskiej Konferencji dla studentów i doktorantów ”Żywność. Żywienie. Rynek. Innowacje w nauce i praktyce”, która odbyła się 18 listopada 2021 roku, po raz pierwszy w formie zdalnej za pośrednictwem platformy MS Teams.
W trakcie całego roku członkowie Koła realizowali 27 projektów, których wyniki prezentowali podczas różnych wydarzeń. Koło wzięło bierny i aktywny udział łącznie w 43 konferencjach!
Podczas XLVIII Przeglądu Dorobku Kół Naukowych SGGW członkowie Koła wygłosili 16 referatów, z czego 6 zostało nagrodzonych, a 3 otrzymały wyróżnienia co przyczyniło się do zajęcia trzeciego miejsca w rankingu Kół Naukowych SGGW!
Współpraca członków Koła Naukowego Żywieniowców oraz pracowników Instytutu Nauk o Żywieniu Człowieka zaowocowała wspólnymi publikacjami. W 2021 opublikowanych zostało 11 artykułów w renomowanych, zarówno polskich, jak i zagranicznych czasopismach.
Koło podjęło się także współpracy z instytucjami zewnętrznymi, organizując warsztaty dla szkół ponadpodstawowych.
Gratulujemy sukcesów i liczymy, że rok 2022 będzie równie efektywny!
A jeśli będziecie na wydziale, rzućcie okiem na tablicę informacyjną Koła, która znajduje się na pierwszym piętrze, w części budynku od strony głównego kampusu.
Facebook
LinkedIn
- Tagi KołaNaukowe
We use cookies to ensure that we give you the best experience on our website. If you continue to use this site we will assume that you are happy with it.Ok