Jeśli jesteś zainteresowana lub zainteresowany technologią żywności oraz rozwojem nowych produktów, to możesz odbyć trzymiesięczny staż naukowy w Katedrze Techniki i Projektowania Żywności w ramach minigrantu ,,SAUSANTOX – Wegańskie parówki o podwyższonym potencjale antyoksydacyjnym” w ramach Projektu Inkubator Innowacyjności 4.0.
Zakres obowiązków:
· Prace badawczo-rozwojowe w laboratorium technologicznym
· Udział w przygotowaniu materiału badawczego
· Prowadzenie analiz z zakresu analiz fizycznych (tekstura, barwa, komputerowa analiza obrazu)
· Prowadzenie analiz z zakresu analiz chemicznych (badania spektrofotometryczne oraz chemiczne)
Szczególnie poszukiwane cechy:
· Ugruntowana wiedza z zakresu technologii żywności oraz chemii żywności
· Umiejętności analitycznego myślenia
· Dobra znajomość metod analizy żywności
· Znajomość języka angielskiego umożliwiająca pracę z literaturą naukową
Oferujemy:
· Możliwość uczestniczenia w pełnym procesie projektowania i opracowania nowego produktu żywnościowego
· Realizację prac laboratoryjnych na nowoczesnym sprzęcie
· Pracę w młodym zespole naukowców
· Samodzielne zadania do wykonania
Zainteresowane osoby prosimy o składanie CV wraz z informacją o kierunku studiów oraz roku i trybu. Zainteresowane osoby prosimy o składanie CV wraz z informacją o kierunku studiów oraz roku i trybu. Adres do wysłania aplikacji: ktpz@sggw.edu.pl
Na zgłoszenia czekamy do 8 października!