Wydział Żywienia Człowieka organizuje bezpłatne warsztaty językowe dla studentów i doktorantów Wydziału pt. „Żywieniowy niemiecki, czyli przygotuj się na Erasmusa (i nie tylko)”
Kurs będzie prowadzony przez doświadczoną nauczycielkę języka niemieckiego będącą Muttersprachler (native speaker), doktorantkę w Instytucie Nauk o Żywieniu Człowieka, mgr inż. Zofię Utri.
Do udziału w kursie zapraszamy osoby mające język niemiecki na poziomie minimum A2/B1. Będzie on obejmował zagadnienia związane ze specjalistycznym żywieniowym językiem niemieckim.
Zachęcamy do udziału wszystkie osoby, które planują wyjazd na Erasmusa do krajów niemieckojęzycznych (Niemcy, Austria, Szwajcaria), lub widzą swoją przyszłość zawodową w międzynarodowych przedsiębiorstwach zajmujących się żywnością i żywieniem.
Kurs będzie obejmował 4 godziny dydaktyczne realizowane stacjonarnie na Wydziale i zakończy się wystawieniem certyfikatu uczestnictwa.
Warsztat zaplanowano w dniu 18-05 w godzinach popołudniowych.
Ilość miejsc jest ograniczona.
Osoby zainteresowane uczestnictwem, proszone są o wypełnienie zgłoszenia.