W dniach od 25.02.22 do 10.05.22 studenci Wydziału Żywienia Człowieka kierunków Gastronomia i Hotelarstwo oraz Żywienie Człowieka i Ocena Żywności, a także doktoranci studiów doktoranckich odbywają zajęcia (ćwiczenia, wykłady, seminaria) z visiting professor – prof. Katarzyną Joanną Ćwiertka ze School of Asian Studies, Leiden University Institute for Area (LIAS) z Holandii.
Tematyka wykładów to: East Asia and its cuisines, From tea to chop suey: Globalization of Chinese food, Global sushi boom, Korean cuisine in the 20th century, Foreign elements in Japanese cuisine, Japanese culinary esthetics, Food and Japanes traditions, Gastrodiplomacy: the case of Japan and Korea, Omiyage: Japanese food souvenirs, MSG: From Ajinotomoto to umami oraz ćwiczeń: Practical use of soybeans in East Asia and Poland.
Wykłady i ćwiczenia realizowane są w ramach przedmiotów: Kuchnie świata, Obsługa konsumenta w gastronomii i hotelarstwie oraz Podstawy technologii gastronomicznej.