XLVII Przegląd Dorobku Kół Naukowych SGGW – Koło Naukowe Dietetyków
Prace na Przeglądzie Dorobku Kół Naukowych 2020
Dnia 11 grudnia odbył się XLVII Przegląd Dorobku Kół Naukowych SGGW, organizowany przez Koło Naukowe Żywieniowców, naszych kolegów z Wydziału. W tym roku z racji na obecną sytuację wydarzenie odbyło się online na platformie MS Teams.
Nasze Koło brało w nim czynny udział, zgłosiliśmy aż 15 prac, dzięki czemu zajęliśmy 3 MIEJSCE pod względem ilości prac na przeglądzie!
Nagrody:
- „Częstość występowania zaburzeń odżywiania u osób na diecie eliminacyjnej” Małgorzata Michalska (opiekun pracy: dr. hab. Ewa Lange)
- „Ocena znajomości zaleceń żywieniowych i sposobu żywienia wśród wegetarian i wegan” Sandra Marciniak (opiekun pracy: dr. hab. Ewa Lange; dr hab. Wacław Laskowski, prof. SGGW)
- “Czy częstotliwość spożycia roślin strączkowych wpływa na nasz nastrój? Porównanie samopoczucia kobiet na diecie tradycyjnej, wegetariańskiej i wegańskiej” Katarzyna Łożyńska i Julia Rudzińska (opiekun pracy: d hab. Kałuża, prof. SGGW)
Wyróżnienia:
- „Ocena podaży witaminy D z dietą i suplementami oraz poziomu wiedzy na jej temat wśród młodych dorosłych” Olga Stsepaniuk i Diana Zaverach (opiekun pracy: dr hab. Joanna Myszkowska-Ryciak)
- „Częstotliwość spożycia kwasów tłuszczowych n-3 a samopoczucie w grupie zdrowych osób dorosłych w wieku 18-50 lat” Katarzyna Juszkowska i Kornelia Pajtel (opiekun pracy: d inż. Ewa Furstenberg)
- „Ocena wpływu składników diety na przebieg trądziku pospolitego wśród kobiet w wieku 18-25 lat” Laura Kuźmin (opiekun pracy: dr. hab. lek. med. Dariusz Włodarek)
- „Przegląd i charakterystyka technologiczno-żywieniowa wegańskich zamienników mięsa i jego przetworów dostępnych na polskim” Milena Siemiątkowska i Julia Ślifirczyk (opiekun pracy: dr inż. Rachtan-Janicka)