Warsztaty kulinarne: Tastes of America – culinary workshop with Michael Wolf
W dniu 16.01.2019 r. w pracowni gastronomicznej Katedry Technologii Gastronomicznej i Higieny Żywności odbyło się spotkanie studentów kierunku gastronomia i hotelarstwo z praktykami z Wolfood inc. (New Jersey, USA).
W spotkaniu ze studentami uczestniczyli:
- Chef Michael Wolf – właściciel Wolfoods Food Services. W swojej karierze zawodowej miał przyjemność pracować jako Chef de Cuisine, a także General Manager w restauracji Serendipity 3 w hotelu Caesars Palace w Las Vegas. Swoje doświadczenie zdobywał u boku znanych szefów kuchni m.in. Gordona Ramsay’a. Obecnie świadczy usługi żywieniowe w ośrodkach kolonijnych w USA.
- John Leinhardt – dyrektor operacyjny w Sourcespoon – portalu oferującego kursy on-line dla branży HoReCa.
Studenci 3 roku GiH w ramach zajęć z przedmiotu Technologia Gastronomiczna II wzięli udział w warsztatach kulinarnych poświęconych kuchni TexMex zatytułowanych „Tastes of America – culinary workshop with Michael Wolf”. Podczas zajęć przygotowano taco rybne, chili the roho, różne rodzaje salsy, a także Tres Leches. Po zakończonych warsztatach studenci otrzymali certyfikaty potwierdzające czynny udział w warsztatach.
Poniżej znajduje się link do filmiku, w którym Chef Michael Wolf przygotowuje frittatę krewetkową w restauracji Serendipity 3.
https://www.youtube.com/watch?v=Wmr7Of1kj-0&t=200s
Współorganizatorem warsztatów była firma Camp Leaders Polska, która przedstawiła studentom ofertę praktyk zawodowych w USA .