Trendy w cukiernictwie – wykład z praktykiem
Dnia 13 grudnia 2018 roku w ramach wykładów z przedmiotu Technologia gastronomiczna II na Wydziale Nauk o Żywieniu Człowieka i Konsumpcji odbyło się spotkanie z praktykiem, Panią mgr Agnieszką Paczóską – mistrzynią Polski i Europy w dekoracji tortów artystycznych, a także właścicielką pracowni cukierniczej Planeta Tortów. Spotkanie dotyczyło „Trendów w cukiernictwie”.
Studenci kierunków Gastronomia i hotelarstwo oraz Dietetyka usłyszeli wiele ciekawych informacji z zakresu komponowania smaków, stosowanych technik oraz stylów w cukiernictwie, w tym najnowsze trendy prosto z targów cukierniczych w Birmingham, Wlk. Brytania. Pani Agnieszka Paczóska podkreśliła, „że tort jest sztuką użytkową i oprócz wyglądu musi też doskonale smakować”.

We use cookies to ensure that we give you the best experience on our website. If you continue to use this site we will assume that you are happy with it.Ok