Trendy w cukiernictwie – wykład z praktykiem
Dnia 13 grudnia 2018 roku w ramach wykładów z przedmiotu Technologia gastronomiczna II na Wydziale Nauk o Żywieniu Człowieka i Konsumpcji odbyło się spotkanie z praktykiem, Panią mgr Agnieszką Paczóską – mistrzynią Polski i Europy w dekoracji tortów artystycznych, a także właścicielką pracowni cukierniczej Planeta Tortów. Spotkanie dotyczyło „Trendów w cukiernictwie”.
Studenci kierunków Gastronomia i hotelarstwo oraz Dietetyka usłyszeli wiele ciekawych informacji z zakresu komponowania smaków, stosowanych technik oraz stylów w cukiernictwie, w tym najnowsze trendy prosto z targów cukierniczych w Birmingham, Wlk. Brytania. Pani Agnieszka Paczóska podkreśliła, „że tort jest sztuką użytkową i oprócz wyglądu musi też doskonale smakować”.

Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie informuje, że na swoich stronach www stosuje pliki cookies (tzw. ciasteczka), w tym pliki funkcjonalne, analityczne i reklamowe. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania danych użytkowników serwisu i wykorzystywanych technologii śledzących dostępne są w „Polityce cookies”. Aby zmienić ustawienia skorzystaj z ustawień swojej przeglądarki, aby wyłączyć pliki cookies kliknij \"Nie wyrażam zgody\".Wyrażam zgodęNie wyrażam zgodyPolityka cookies