Studenci naszego Wydziału w II etapie V międzynarodowego konkursu Food Technologist 2020
Studenci naszego Wydziału, Karol Krakówko, Marcin Kruk i Tomasz Wójcik zakwalifikowali się do II eapu międzynarodowego konkursu Food Technologist 2020 organizowanego dla studentów kierunków: technologia żywności, bezpieczeństwo żywności i dziedziny pokrewnych przez Kauno kolegija, litewski Uniwersytet Nauk Stosowanych oraz Valahia University of Targoviste (Rumunia).
Pierwszy etap konkursu obejmował testy z zakresu mikrobiologii, technologii żywności, bezpieczeństwa i jakości żywności, fizyk i inżynierii. Zespoły z najlepszymi wynikami zostały zaproszone do udziału w drugim etapie konkursu, który odbędzie się 15 maja 2020 r. w Kauno kolegija. Uczestnicy konkursu będą przeprowadzać analizy sensoryczne, badania mikrobiologiczne i badania jakości żywności oraz inne praktyczne zadania w laboratoriach.
Życzymy powodzenia!