Prezentacje Koła Naukowego Żywieniowców
Zapraszamy do zapoznania się z przedstawionymi na 47. Przeglądzie Dorobku Kół Naukowych SGGW prezentacjami członków Koła Naukowego Żywieniowców, które działa przy Wydziale Żywienia Człowieka.
Robert Nicewicz – Charakterystyka sposobu odżywiania wśród osób w kryzysie bezdomności
Piotr Lalowski – Analiza porównawcza mlecznych napojów fermentowanych otrzymanych przy udziale kultury startowej Kombucha
Magdalena Baczyńska – Badanie świadomości na temat diety wegetariańskiej wśród dzieci wychowanych na wsi w wieku szkolnym
Michalina Kozicka – Freeganizm jako alternatywny styl życia, czy może przyczynić się do ograniczenia marnowania żywności?
Artur Kiełb – Opracowanie składu oraz parametrów fermentacji mlecznego napoju fermentowanego z użyciem kultury startowej napoju Kombucha
Artur Kiełb, Wiktoria Wilkowska – Porównanie zakwasu buraczanego powstałego na drodze tradycyjnej z zakwasem wyprodukowanym z użyciem kultur startowych
Karina Dukaczewska – Postawy konsumentów wobec roślinnych zamienników mięsa i mięsa z kultur tkankowych
Marta Siol – Poziom wiedzy na temat kwasów tłuszczowych omega 3 a spożycie ryb wśród młodych dorosłych
Patryk Pokorski – Wykorzystanie skorup jaj w projektowaniu wyrobów cukierniczych o zwiększonej biodostępności wapnia
Katarzyna Trzaska – Analiza składu aminokwasowego i wartości odżywczej pieczarek
Szymon Pochylski – Produkcja napoju alkoholowego na bazie Kombuchy
Małgorzata Pikora – Analiza zatruć pokarmowych w czasie pandemii Covid-19