Prawdziwa pasja skłania do badań nawet w wakcje. Studenci Koła Naukowego Żywieniowców, Piotr Lalowski i Szymon Pochylski pracują nad kilkoma projektami badawczymi, między innym sprawdzają możliwości wykorzystania młóta browarnianego, które jest największym i nie w pełni wykorzystywanym odpadem z produkcji piwa oraz chmielu, w skład którego wchodzi m.in. ksantohumol i inne związki przeciwutleniające. Prace badawcze dotyczą też opracowania napoju typu Kombucha w formie zliofilizowanej, wzbogaconego w bakterie probiotyczne z rodzaju Lactobacillus oraz owoce malin Rubus idaeus L. oraz kombuchy poddawanej fermentacji alkoholowej przy pomocy drożdży wykorzystywanych w browarnictwie.
- Tagi KołaNaukowe
Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie informuje, że na swoich stronach www stosuje pliki cookies (tzw. ciasteczka), w tym pliki funkcjonalne, analityczne i reklamowe. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania danych użytkowników serwisu i wykorzystywanych technologii śledzących dostępne są w „Polityce cookies”. Aby zmienić ustawienia skorzystaj z ustawień swojej przeglądarki, aby wyłączyć pliki cookies kliknij \"Nie wyrażam zgody\".Wyrażam zgodęNie wyrażam zgodyPolityka cookies