Konferencja „Fakty i fikcje w żywieniu człowieka”
Konferencja „Fakty i fikcje w żywieniu człowieka” organizowana przez Polskie Towarzystwo Nauk Żywieniowych (PTNŻ) odbędzie się 25.10.2024 r., od godz. 11.00, online
Tegorocznym tematem przewodnim jest: „Mleko i produkty mleczne a ich substytuty roślinne”.
Tematyka referatów plenarnych:
- Mleko i produkty mleczne w świetle dietetyki antyku i Bizancjum, dr Zofia Rzeźnicka i prof. dr hab. Maciej Kokoszko, Wydział Filozoficzno-Historyczny UŁ
- Mleko A2 – aspekty żywieniowe i technologiczne, dr hab. Anna Berthold-Pluta, prof. SGGW, INoŻ
- Napoje roślinne w diecie człowieka – korzyści i zagrożenia, dr inż. Joanna Rachtan-Janicka, INoŻCz SGGW
- Tłuszcz i kwasy tłuszczowe w napojach roślinnych i w mleku krowim – kontekst żywieniowy, dr hab. Hanna Mojska, prof. NIZP PZH-PIB
Facebook
LinkedIn
Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie informuje, że na swoich stronach www stosuje pliki cookies (tzw. ciasteczka), w tym pliki funkcjonalne, analityczne i reklamowe. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania danych użytkowników serwisu i wykorzystywanych technologii śledzących dostępne są w „Polityce cookies”. Aby zmienić ustawienia skorzystaj z ustawień swojej przeglądarki, aby wyłączyć pliki cookies kliknij \"Nie wyrażam zgody\".Wyrażam zgodęNie wyrażam zgodyPolityka cookies