Inauguracja Roku Akademickiego 2021/2022
W dniu 11 października 2021 roku odbyła się inauguracja Roku Akademickiego 2021/2022, w której udział wzięli licznie zgromadzeni studenci Wydziału Żywienia Człowieka, pracownicy naukowi Instytutu Nauk o Żywieniu Człowieka, zaproszeni goście z Instytutów SGGW oraz otoczenia gospodarczego.
Podczas uroczystości głos zabrali: Prorektor ds. rozwoju prof. dr hab. Kazimierz Tomala, Dyrektor Instytutu Nauk o Żywieniu Człowieka prof. dr hab. Krystyna Gutkowska, Zastępca Dyrektora ds. kształcenia dr hab. Dominika Głąbska, prof. SGGW, Dziekan Wydziału Żywienia Człowieka prof. dr hab. Dominika Guzek oraz Prodziekan dr inż. Anna Piotrowska.
Nowo przyjętych studentów przywitał również Przewodniczący Samorządu Studentów Wydziału Żywienia Człowieka Tymoteusz Roszczenko, a inauguracyjny wykład pt. ‘Covd -19 jak żyć? Diagnostyka, leczenie, profilaktyka’ wygłosił były Główny Inspektor Sanitarny Marek Posobkiewicz.
Podczas inauguracji studenci rozpoczynający w tym roku akademickim naukę na naszym Wydziale złożyli przysięgę i zostali oficjalnie przyjęci w poczet studentów uczelni, a pracownikom Instytutu Nauk o Żywieniu Człowieka wręczono nagrody za działalność naukową i organizacyjną.