Dni SGGW 17-18 maja
Jak co roku w maju, na starym kampusie, odbyły się Dni SGGW. Podczas dwudniowego pikniku, pracownicy i studenci naszego Wydziału, prezentowali liczne przygotowane atrakcje – konkursy wiedzy żywieniowej, zabawy dla dzieci, personalizowane znaczki – przypinki, lody i przekąski z ciekłym azotem oraz funkcjonalne napoje na bazie naturalnych składników. Na stoisku można było uzyskać porady dietetyczne i wykonać pomiary antropometryczne, przekonać się czy cukier trzcinowy jest lepszy niż cukier bialy i czy sól himalajska jest zdrowsza niż morska, a także zobaczyć pokazy dotyczące źródeł wapnia i błonnika w diecie. Jak co roku gościliśmy tłumy odwiedzających, których nie wystraszyła wyjątkowo niesprzyjająca pogoda.
![](https://wzc.sggw.edu.pl/wp-content/uploads/sites/28/2021/05/3-2.png?x69766)
We use cookies to ensure that we give you the best experience on our website. If you continue to use this site we will assume that you are happy with it.Ok