Dietetyk – zawód przyszłości
W najnowszym wydaniu specjalnego dodatku tygodnika „Polityka” – „Żyjmy Lepiej – Trzymaj Formę” ukazał się artykuł autorstwa dziekan Wydziału Żywienia Człowieka Szkoły Głównej Gospodarstwa Wiejskiego prof. dr hab. Jadwigi Hamułki na temat ciekawych perspektyw pracy dietetyka.
Dietetyka, z uwagi na rosnące zainteresowanie zdrowym i aktywnym stylem życia, z roku na rok cieszy się coraz większym zainteresowaniem zarówno wśród studentów, jak i osób chcących skorzystać z usług specjalistów z zakresu zdrowego żywienia. Zawód dietetyka oferuje wiele możliwości rozwoju oraz ciekawej pracy m.in. w poradniach, szpitalach, ośrodkach Wellness i SPA, jak również placówkach naukowych zajmujących się problematyką żywienia.
Dziekan Wydziału Żywienia Człowieka SGGW prof. dr hab. Jadwiga Hamułka na łamach „Żyjmy Lepiej – Trzymaj Formę” zwraca uwagę na ważną rolę wykwalifikowanych specjalistów zajmujących się żywieniem m.in. w profilaktyce chorób dietozależnych oraz leczeniu schorzeń przewlekłych.
Materiał do przeczytania w lipcowym wydaniu serii "Żyjmy Lepiej - Trzymaj Formę" tygodnika "Polityka".