Co obecnie robią Studenci GiH i ŻCZiOŻ?
Studenci kierunków Gastronomia i Hotelarstwo (II rok) oraz Żywienie Człowieka i Ocena Żywności (I rok) studiów stacjonarnych i niestacjonarnych w ramach przedmiotu „Podstawy Technologii Gastronomicznej” i zdalnie prowadzonych ćwiczeń intensywnie pracują.
W poprzednich tygodniach tematem były „Technologia ciast o strukturze gąbczastej” i „Technologia ciast o strukturze kruchej”. Studenci przygotowali w swoich domach wypieki, łącząc teorię z praktyką. Obserwacje zamieścili w sprawozdaniach i oczywiście ocenili wyroby organoleptycznie…. Nabyte umiejętności i przetestowane receptury na pewno przydadzą się podczas nadchodzących Świąt Wielkanocnych. Załączamy zdjęcia wybranych, smakowitych wypieków. Widać, że pomimo obecnej, trudnej sytuacji nasi Studenci nie tracą zapału do pracy, kreatywnie wykorzystując swój czas. Wszystkim życzymy dużo zdrowia.
Pracownicy Zakładu Technologii Gastronomicznej i Chemii Żywności