Akcja charytatywna “Szkoła ze smakiem i pomocą”
Zbliżają się Święta Bożego Narodzenia, już po raz kolejny zapraszamy wszystkich pracowników Instytutu Nauk o Żywieniu Człowieka oraz studentów Wydziału Żywienia Człowieka SGGW do udziału w akcji charytatywnej „Szkoła ze smakiem i pomocą”.
W tym roku zapraszamy do wsparcia świątecznej akcji na rzecz Fundacji ‘Daj Herbatę’, która na terenie Warszawy pomaga osobom dotkniętym bezdomnością oraz seniorom potrzebującym pomocy.
Każdy, kto chciałby zostać Mikołajem i wziąć udział w organizowanej akcji może włączyć się do Świątecznej akcji organizowanej na naszym Wydziale poprzez wsparcie rzeczowe i przekazanie produktów spożywczych do paczek świątecznych. Fundacja ‘Daj Herbatę’ przygotowuje 300 paczek świątecznych dla swoich podopiecznych. Zapraszamy Państwa serdecznie do wyboru produktów z listy otrzymanej od Fundacji, z prośbą aby były to produkty w małych jednostkowych opakowaniach, tj.: czekolada, batony, konserwy mięsne, konserwy rybne, paszteciki, śledziki (na raz). Ponadto potrzebne są skarpetki (w rozmiarze dla osób dorosłych) oraz herbata i kawa do przygotowania napojów gorących. Wszystkie zebrane produkty od Pracowników i Studentów zostaną przekazane do Fundacji do Świątecznej Paczki.
Akcja zbiórki świątecznych produktów odbędzie się w dniach od 6 do 11 grudnia 2021, w których można przekazać produkty w następujących miejscach zbiórki, pod opieką pracowników naszego Instytutu.
Ze względu na sytuację związaną z pandemią koronawirusa, w przypadku gdy Państwo nie możecie przekazać bezpośrednio produktów, serdecznie zapraszamy Państwa do udziału w internetowej akcji, w której również można przekazać swoją pomoc i wsparcie.
W linku poniżej znajdują się informacje i możliwości włączenia się do wspólnej pomocy:
(KRS: 0000573748, NIP: 7010505805, REGON: 362465678)
- wpłaty środków pieniężnych można dokonywać również na konto Fundacji: 91 2490 0005 0000 4530 2199 8820
Serdecznie zapraszamy do wsparcia Świątecznej akcji na rzecz pomocy osobom w bezdomności!
Zespół ds. Inicjatyw Społecznych
Wydział Żywienia Człowieka SGGW w Warszawie