Trendy w cukiernictwie – wykład z praktykiem
Dnia 13 grudnia 2018 roku w ramach wykładów z przedmiotu Technologia gastronomiczna II na Wydziale Nauk o Żywieniu Człowieka i Konsumpcji odbyło się spotkanie z praktykiem, Panią mgr Agnieszką Paczóską – mistrzynią Polski i Europy w dekoracji tortów artystycznych, a także właścicielką pracowni cukierniczej Planeta Tortów. Spotkanie dotyczyło “Trendów w cukiernictwie”.
Studenci kierunków Gastronomia i hotelarstwo oraz Dietetyka usłyszeli wiele ciekawych informacji z zakresu komponowania smaków, stosowanych technik oraz stylów w cukiernictwie, w tym najnowsze trendy prosto z targów cukierniczych w Birmingham, Wlk. Brytania. Pani Agnieszka Paczóska podkreśliła, “że tort jest sztuką użytkową i oprócz wyglądu musi też doskonale smakować”.
![](https://wzc.sggw.edu.pl/wp-content/uploads/sites/28/2021/05/1-9-scaled.jpg?x69766)
We use cookies to ensure that we give you the best experience on our website. If you continue to use this site we will assume that you are happy with it.Ok