Przejdź do treści
  • IRK
  • Sylabus SGGW
  • E-HMS
  • Intranet
  • E-SGGW
  • PROJEKTY
  • Cele zrównoważonego rozwoju
  • HR Excellence in Research
  • The Euroleague for Life Sciences (ELLS)
  • Sojusz UNIgreen
  • Poland. Expo2025.Osaka.Kansai
  • pl
WYDZIAŁ ŻYWIENIA CZŁOWIEKAWYDZIAŁ ŻYWIENIA CZŁOWIEKA
Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego
  • O wydziale
  • Sprawy studenckie
  • Studia podyplomowe
  • Kandydat
  • Kontakt
  • pl
    • pl
      • O wydziale
      • Sprawy studenckie
      • Studia podyplomowe
      • Kandydat
      • Kontakt
      SGGW Witryn / Home / Systemy Zarządzania Bezpieczeństwem i Jakością Żywności / O studiach

      O studiach

      Studia podyplomowe Systemy zarządzania bezpieczeństwem i jakością żywności (SZBJZ) to studia zaprojektowane dla osób zainteresowanych bezpieczeństwem i jakością żywności. Koncepcja kształcenia na studiach podyplomowych ma na celu rozszerzenie i ugruntowanie wiedzy z zakresu zapewnienia bezpieczeństwa w produkcji i dystrybucji żywności oraz systemów zarządzania bezpieczeństwem i jakością żywności. Zdobyta wiedza będzie pomocna w pełnieniu obowiązków służbowych i podniesie kwalifikacje pracowników. Odbiorcami i adresatami studiów są pracownicy zakładów produkcyjnych wytwarzających środki spożywcze, zakładów gastronomicznych, instytucji nadzorujących i kontrolujących zakłady wytwarzające środki spożywcze, osoby planujące zarejestrować zakłady produkcji i dystrybucji żywności, kandydaci na audytorów systemów bezpieczeństwa żywności, kandydaci na specjalistów ds. jakości i bezpieczeństwa żywności, managerów jakości żywności.
       

      Po ukończeniu studiów wydajemy dokumenty:
      1. Świadectwo ukończenia studiów podyplomowych
      2. Zaświadczenie szkolenia Specjalisty ds. HACCP
      3. Zaświadczenie szkolenia Audytora HACCP

      Możliwe jest uzyskanie dodatkowych dokumentów:
      1. Certyfikat Audytora systemu HACCP firmy DEKRA
      2. Certyfikat Audytora Zintegrowanego Systemu Zarządzania Bezpieczeństwem Żywności firmy DEKRA
      3. Certyfikat Audytora wewnętrzego ISO 9001 firmy BSI

      Szczegółowych informacji udziela Kierownik studiów.

       
      Wydział Żywienia Człowieka
      Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego
      w Warszawie
      ul. Nowoursynowska 159c
      budynek nr 32
      02-776 Warszawa

      tel.: 22 59 37 004
      e-mail: dwnzck@sggw.edu.pl 

      • Kontakt
      • Deklaracja dostępności
      • Poczta pracownicza
      • Intranet
      • POLITYKA COOKIES
      • POLITYKA PRYWATNOŚCI SERWISÓW SGGW
      • RODO
      godło

      © 1816–2025 SGGW — ALL RIGHTS RESERVED

      UE UE


      Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie informuje, że na swoich stronach www stosuje pliki cookies (tzw. ciasteczka), w tym pliki funkcjonalne, analityczne i reklamowe. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania danych użytkowników serwisu i wykorzystywanych technologii śledzących dostępne są w „Polityce cookies”. Aby zmienić ustawienia skorzystaj z ustawień swojej przeglądarki, aby wyłączyć pliki cookies kliknij \"Nie wyrażam zgody\".Wyrażam zgodęNie wyrażam zgodyPolityka cookies