O studiach
Studia podyplomowe Systemy zarządzania bezpieczeństwem i jakością żywności (SZBJZ) to studia zaprojektowane dla osób zainteresowanych bezpieczeństwem i jakością żywności. Koncepcja kształcenia na studiach podyplomowych ma na celu rozszerzenie i ugruntowanie wiedzy z zakresu zapewnienia bezpieczeństwa w produkcji i dystrybucji żywności oraz systemów zarządzania bezpieczeństwem i jakością żywności. Zdobyta wiedza będzie pomocna w pełnieniu obowiązków służbowych i podniesie kwalifikacje pracowników. Odbiorcami i adresatami studiów są pracownicy zakładów produkcyjnych wytwarzających środki spożywcze, zakładów gastronomicznych, instytucji nadzorujących i kontrolujących zakłady wytwarzające środki spożywcze, osoby planujące zarejestrować zakłady produkcji i dystrybucji żywności, kandydaci na audytorów systemów bezpieczeństwa żywności, kandydaci na specjalistów ds. jakości i bezpieczeństwa żywności, managerów jakości żywności.
Po ukończeniu studiów wydajemy dokumenty:
1. Świadectwo ukończenia studiów podyplomowych
2. Zaświadczenie szkolenia Specjalisty ds. HACCP
3. Zaświadczenie szkolenia Audytora HACCP
Możliwe jest uzyskanie dodatkowych dokumentów:
1. Certyfikat Audytora systemu HACCP firmy DEKRA
2. Certyfikat Audytora Zintegrowanego Systemu Zarządzania Bezpieczeństwem Żywności firmy DEKRA
3. Certyfikat Audytora wewnętrzego ISO 9001 firmy BSI
Szczegółowych informacji udziela Kierownik studiów.